Reakce na požáry vyvolala hněv republikánů kvůli pomoci Ukrajině

biden letadlo schody
15.8.2023 09:19
JV.: Už bylo mnohokrát zdůrazněno od různých autorů, že americký volič, s výjimkou války ve Vietnamu příliš nevěnuje pozornosti válkám, ale domácím poměrům. Mimochodem asi stejné pocity zřejmě zažívají například Rusové, kteří podle protiputinovského analytika Justa, bez větších problémů vysoce ocení Vladimíra Putina v blížících se prezidentských volbách. Přesto umanutost Joa Bidena podporovat Ukrajinu i za cenu vhodnosti do „vítězného konce“ i vzhledem k malé pozornosti věnované například k nejhoršímu americkému požáru za poslední století protibidenovskou kritiku posiluje. Nuže o tom je následující zkrácený článek NICKA REYNOLDSE v Newsweaku.

Republikáni pokračují v útocích na prezidenta Joe Bidena kvůli jeho neuspokojivé reakci na nedávné, ničivé požáry na Havaji, přičemž někteří prominentní konzervativci na internetu obviňují Bidena, že se stará více o financování probíhající války Ukrajiny s Ruskem než o své vlastní občany.

V sérii příspěvků na sociálních médiích pravicoví kritici  jako Charlie Kirk z Turning Point USA a republikánská kongresmanka z Georgie Marjorie Taylor Greene obvinili Bidenovu administrativu za to, že se nestará o tichomořský ostrovní stát během víkendového pobytu v Delaware minulý víkend.

Podle zpráv z médií zemřelo při požárech asi 96 lidí, zatímco nespočet dalších je stále nezvěstných. Nicméně Biden, který strávil několik hodin opalováním na pláži poblíž svého domova v Rehoboth Beach pod bdělým dohledem tiskového sboru Bílého domu, byl ve svých prvních prohlášeních o požárech méně než podrobný a řekl novinářům pouze "díváme se na to", když byl později během dne dotazován na jízdě na kole.

Bílý dům vydal v pondělí ráno obsáhlé prohlášení s podrobnostmi o reakci federální vlády, v němž uvedl, že "nejen naše modlitby jsou s postiženými - ale každý majetek, který máme, jim bude k dispozici."

"Když pošlete Ukrajině 150 miliard dolarů, nebuďte šokováni, když je vaše vlastní země v plamenech a vašim vůdcům je to jedno," napsal Kirk na sociálních sítích krátce před prezidentovým prohlášením.

Když pošlete Ukrajině 150 miliard dolarů, nebuďte šokováni, když je vaše vlastní země v plamenech a vašim vůdcům je to jedno.

"Joe Biden: Pošlete další miliardy na Ukrajinu! Žádný komentář pro Maui," napsala kongresmanka Greene, věrná stoupenkyně Donalda Trumpa..

Republikáni pokračují v útocích na prezidenta Joe Bidena kvůli jeho podle nich ohromující reakci na nedávné, ničivé požáry na Havaji.ANNA

Odhadované náklady na požáry - 6 miliard dolarů, podle guvernéra Havaje Joshe Greena - blednou ve srovnání s 113 miliardami dolarů pomoci, kterou Spojené státy poslaly Ukrajině od vypuknutí války loni v zimě, podle odhadů poskytnutých Kongresu v červnu. V pondělí Pentagon oznámil, že pošle Ukrajině další balíček vojenské pomoci ve výši 200 milionů dolarů na nákup munice pro systémy protivzdušné obrany Patriot a HIMARS (mimo jiné), což vyvolalo další hněv dalších konzervativců.

"Jako američtí občané v Lahaině Maui trpí ztrátami na životech a majetku, prezident Joe Biden právě poslal na Ukrajinu dělostřelecké náboje, munici protivzdušné obrany a další zbraně v hodnotě 200 milionů dolarů," napsal na sociálních sítích Colin Rugg, vydavatel pravicové propagandistické stránky Trending Politics. "Při požárech na Maui bylo potvrzeno téměř 100 mrtvých, více než 2000 budov bylo zničeno a tisíce byly vysídleny. Doufám, že Biden měl skvělou dovolenou."

J.V Joa Bidena lze pokládat za nejnebezpečnějšího amerického prezidenta od roku 1945. Udělal totiž to, co žádný předchůdce před ním. Rozhodl se obětovat světovou  rovnováhu sil ve vojenské oblasti s Ruskem, že mobilizoval celé NATO, dnešní nejagresivnější vojenský pakt světa proti němu a zřejmě tak bude postupovat až do amerických voleb s tím, že jak vcelku realisticky konstatuje Donald Trump vede svět ke 3. světové válce. Možná to tak nenastane, ale téměř to vypadá, že totálně senilnímu Bidenovi je to už jedno.

 

 

jiri-vyvadil
Vědět, co v politice nastane, mě baví...

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.