Bild: Rusové bojují nad očekávání dobře

bild 23
12.6.2023 00:05
Jiří Vyvadil: Vymývání mozku našimi médii ukrajinské protiofenzívy připomíná až nevkusně časy Husákovsko – Bilakovské propagandy. Nevěřili jsme jí tehdy a této Fialovské nevěříme ani dnes. Časopis Bild uveřejnil 11.6. článek Juliana Röpckeho a Sebastiána Prenglera, pod názvem Rusové bojují nad očekávání dobře. Jistě se s ním rádi seznámíte…

Vystřízlivění na konci prvního týdne ukrajinské protiofenzívy na jihu země.

Důvod: Jak útoky u Welyka Nowosilka na začátku týdne, tak útoky u Orikhiw od čtvrtka zatím nevedly k žádným osvobozeným městům či dokonce vesnicím. ALE: To asi nebyl primární cíl předchozích ukrajinských pozemních ofenziv, jak zjistil BILD.

Několik zdrojů v ukrajinských vojenských kruzích řeklo BILDu, že současné útoky byly použity pouze k testování nepřátelských linií a ke sledování ruských reakcí na ukrajinský postup. BILD se také dozvěděl, že současné útoky mohou být také diverzními útoky, aby se zamaskoval skutečný hlavní tah protiofenzívy.

Jedno je ale jasné už teď: kdo čekal, že Ukrajina rychle vyhraje, jakmile nasadí západní tanky a obrněné transportéry, bude se nyní mýlit.

Navíc vše vypadá tak, že Ukrajina NEBUDE provádět „masivní ofenzívu“ se všemi novými asociacemi, ale bude je cíleně využívat na velmi odlišných místech.

Je také stále jasnější, že k „vítězství do konce roku“, jak se šušká mezi některými ukrajinskými politiky a dokonce i západními vojenskými experty, pravděpodobně nenastane.

Místo toho by se útočné snahy Ukrajiny o osvobození jejich země mohly táhnout roky!

Protože: I když Rusko v současnosti není schopno nových pozemních útoků na území Ukrajiny; obranné linie, které Kreml vybudoval za posledních 15 měsíců na jihu a východě okupované země, se zatím podle všeho drží.

Zdá se, že navzdory všem ukrajinským útokům na logistická a velitelská centra má Moskva stále dostatečnou vojenskou kapacitu, aby mohla na místní ukrajinské útoky reagovat masivními raketovými a dělostřeleckými salvami.

V pátek se poprvé objevily fotografie německých letounů Leopard 2A6 ze zásob Bundeswehru. I oni jsou prý blízko fronty v Záporoží

Ve čtvrtek jižně od města Orikhiv, kde ruská armáda podle informací BILD způsobila těžké ztráty postupující 47. mechanizované brigádě ukrajinské armády.

Podle zasvěcených ztratila brigáda až 15 tanků západního typu a bojových vozidel pěchoty. Zatím existují pouze vizuální důkazy o zničeném Leopardovi 2A4, ztraceném bojovém vozidle pěchoty Bradley a vyhozeném vozidle MaxxPro chráněném proti minám.

Dokonce i ukrajinské vojenské kruhy kritizovaly akce brigády při jejím postupu k ruským liniím.

Je kritizováno, že postupoval bez odminovávacích vozidel a inženýrů, při postupu nekontroloval vzdušný prostor a nakonec se zastavil ve dvou osách, každá o délce pouhých 200 metrů. To usnadnilo ruskému raketovému dělostřelectvu útok na postiženou společnost a zničení několika vozidel.

Videozáznam ukazuje, že Rusko vedlo ukrajinské útoky neřízenými střelami Grad a přesto zaznamenalo několik zásahů, protože ukrajinská vozidla byla těsně stlačena ve slepé uličce několika řad stromů.

Jiří Vyvadil: Chceme mír, Západ i Ukrajina chtějí válku. A tak můžeme shrnout, že se věci nevyvíjejí špatně.

Přeji krásný den, přátelé.

 

 

jiri-vyvadil
Vědět, co v politice nastane, mě baví...

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.