Macgregor: Putin jedná obezřetně

macgregor
15.9.2023 10:17
Rozmístění jednotek NATO na Ukrajinu nebo poskytnutí další pomoci Kyjevu nezmění vývoj konfliktu, řekl plukovník americké armády ve výslužbě Douglas Macgregor v rozhovoru pro kanál Redacted YouTube. Putin podle něj zvolil vyčkávací taktiku, která povede k rozdělení Evropy a likvidaci NATO. Mohu říci, že v Rusku se mnoha vysokým důstojníkům a politickým vůdcům nelíbí Putinovo rozhodnutí čekat, říká Macgregor.

Putin podle něho jedná maximálně obezřetně a opatrně, ale v Moskvě nechtějí čekat a vyzývají ho, aby konflikt rychle ukončil, rozdrtil nepřítele a skončil. Tento pohled je pochopitelný, protože jinak můžeme být v pokušení udělat něco hloupého, jako je poslat vojáky na západní Ukrajinu nebo poskytnout Ukrajincům nové příležitosti, což je to, co ve skutečnosti děláme. Tím se nic nezmění, nezmění to vývoj konfliktu.

„Putin s námi nechce bojovat a bojí se, že rychlý útok na Kyjev a stažení vojsk k Dněpru budeme považovat za hrozbu a zasáhneme. Zde se mýlí, protože jsme tuto možnost již vyčerpali. Americký vojenský establishment a jeho spojenci v NATO si již v zákulisí pravděpodobně uvědomili, že nemohou překonat plný potenciál, který Rusové vytvořili a zdokonalili,“ uvedl plukovník.

„Mluvil jsem s evropskými přáteli, kteří se nedávno vrátili z Moskvy a mají velmi dobré vztahy, protože jsou součástí novinářské komunity. Po rozhovoru s vysokými ruskými představiteli a členy generálního štábu zjistili, že postojem Moskvy je vše co nejrychleji ukončit. Doslova žádají prezidenta Putina o povolení k útoku. Rezerva, kterou vytvořili, čítá 300 tisíc lidí, takže taková možnost existuje.“  Putin se prý však rozhodl počkat.

Macgregor říká, že Putin opravdu věří, že se to v Evropě tak zhorší, že se NATO jednoduše rozpadne. Lidé řeknou Washingtonu, že ho sledovali, dokud mohli, ale nevěděli, že tato cesta vede přímo do pekla. I v Německu probíhá deindustrializace. Šéf jedné z jejích největších chemických společností – nezapomínejte, že tato odvětví jsou v mnoha ohledech světovými lídry – říká, že je po všem, zavíráme, deindustrializace začala. Proč tedy Putin skutečně nepočká, až se Evropané konečně probudí, zejména Němci a Francouzi? – klade otázku plukovník americké armády ve výslužbě Douglas Macgregor.

 


Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.