Kde hledat prostředky na podporu Ukrajiny?

27.11.2014 00:12
Odpověď je jednoduchá - v kapsách, trezorech a na kontech oligarchů, kteří Ukrajinu rozkradli. Je naprosto nepřijatelné očekávat od občanů Evropy, že budou ze svých daní podporovat akce fašistické vlády v Kyjevě, zejména genocidu na východě Ukrajiny a nesmyslnými akvizicemi a projekty, které přinášejí zisk jen oligarchům a zahraničním bankám a Ukrajinu uvrhují do stále většího zadlužení.

Zejména je nepřijatelná podpora současné vlády, která prý sice vyšla z demokratických voleb, ale svoji skutečnou povahu ukazuje svým chováním. Tato vláda problémy Ukrajiny neřeší, ale prohlubuje. Očekává při tom pomoc od USA a EU. Pokud se jí pomoci dostává a nadále dostane, vypovídají tím kruhy vládnoucí USA a EU o svých zájmech. Tyto zájmy jsou v příkrém rozporu se zájmy obyvatel USA a EU.

Ukrajina je potenciálně velmi bohatá země. Žádný hostitel nepřežije příliš velké množství parazitů. Pokud si obyvatelé Ukrajiny vezmou zpět to, co oligarchové ukradli, zbaví se fašistické vlády a zvolí vedení země, které bude podporovat rozvojové projekty sloužící obyvatelům Ukrajiny, pak si zaslouží podporu ze strany lidu EU, protože tato podpora bude výhodná pro obě strany.

 

Ivan David, lékař, bývalý ministr zdravotnictví. Autor projektu Nová republika.

ivan david
Ivan David je lékařem s odborností psychiatr. Levicový politik a aktivista. V minulosti byl ředitelem psychiatrické léčebny v Bohnicích. V letech 1998 – 1999 ministr zdravotnictví. V roce 1999 ve vládě nepodpořil souhlas s agresí NATO proti Jugoslávii. Byl poslancem Parlamentu ČR za ČSSD. V současnosti poslanec Evropského parlamentu. Je autorem projektu Nová republika a provozovatelem stejnojmenných stránek (novarepublika.online).

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Komentáře

antoninsebek

Máte pravdu.

Na Vaši otázku

Kde hledat prostředky na podporu Ukrajiny?

odpovídám: "ZDROJE TU JSOU" (touto větičkou se do dějin zapsal jakýsi Špidla-Mydla)

A když se s parafrází jedné pohádky zeptáme: Kde jsou ty zdroje?

Odpověď zní: V kapsách daňového poplatníka EU.  AU, AU!

Jsou to zdroje "na věčné časy a nikdy jinak".